Værd at vide
Herunder finder du en række praktiske informationer om skoleundervisningsforløbet.
Udflugt
Besøgscenter Østerild danner rammen for en lærerig skoledag, hvor eleverne som det første introduceres for energiens verden.
Hjemmeopgaver
Som afslutning på dagen i Besøgscenter Østerild får alle elever udleveret opgaver, som skal løses i eget hjem forud for klasseundervisningen.
Klasseundervisning
Skoleundervisningen afsluttes med en gennemgang af hjemmeopgaverne - og eleverne kan nu kalde sig uddannede energiagenter.
Udflugt
Energisk dag i Østerild
Besøgscenter Østerild danner rammen for et spændende og lærerigt o-løb, hvor eleverne gennem fortælling, leg og praktiske øvelser får viden og indsigt i energiforbrug, og hvordan de gennem energirigtig adfærd kan være med til at påvirke den grønne omstilling.
For at sikre en faglig forankring i undervisningen, skal det være en fagrelevant underviser, der følger med eleverne til Besøgscenter Østerild og efterfølgende underviser eleverne på skolen.
Dagens forløb
Varighed: Fra kl. 9.00 – 13.00. Hertil kommer transporttid.
Program: Velkomst, medbragt madpakke, O-løb, frokost og tid på egen hånd.
Forplejning: Til frokost får eleverne tilbudt en lækker sandwich med kylling m. bacon og karrydressing samt en vand.
O-løbet kort fortalt
Post 1:
Fremstilling og test af vindmøller
Post 2:
Strømmens vej fra vindmølle til hverdagens brug
Post 3:
I toppen af vindmølle med VR-brille
Post 4:
Lys i pæren
Post 5:
Drivhuseffekten
Post 6:
Plant et træ
”
Da udflugten varer ca. 5-6 timer, kan det være en god idé for eleverne at have noget ekstra mad med. Sørg desuden for at tjekke vind og vejr forud for besøget og tag praktisk tøj på - undervisningen foregår nemlig mest uden for.
Oplev toppen
Eleverne kommer med på en virtuel tur op i toppen af en vindmølle. Med VR-briller på oplever de turen op gennem møllen og til slut ser de den storslåede udsigt fra toppen!
Scan QR-koden her til venstre, hvis du vil have en forsmag på oplevelsen.
Hjemmeopgaver
Efter udflugten til Østerild skal eleverne løse en hjemmeopgave, der omfatter energitjek af egen bolig samt at analysere egen energiadfærd.
Som underviser er det dit ansvar at udlevere opgaven til eleverne samt minde dem om at løse den, inden der laves opfølgende klasseundervisning på jeres skole.
Klasseundervisning
Den opfølgende undervisning i klasserne afrunder skoleundervisningsforløbet, og eleverne kan kalde sig energiagenter.
Den indsamlede data fra hjemmeopgaverne gennemgås, hvorefter underviseren gør eleverne klogere på god energiadfærd og giver tips og råd til, hvordan energiforbruget kan minimeres. Sagt med andre ord, så bliver eleverne med afsæt i forskellige redskaber:
- i stand til at lave energitjek i eget hjem
- i stand til at analysere egen energiadfærd
Sådan foregår det:
Tidsmæssigt er undervisningen berammet til to undervisningstimer, og selve undervisningen varetages af Pia Østergaard, som eleverne allerede kender fra udflugten til Østerild. Pia gennemgår hjemmeopgaverne med eleverne og bygger en masse ny viden på dét, de allerede har lært.
Undervisningen tager afsæt i inspirationsmaterialet, som I har mulighed for at gøre brug af forud for skoleundervisningsforløbet.
Forbered din klasse
Spor din klasse ind på et grønt mindset allerede inden skoleundervisningsforløbet påbegyndes. I inspirationsmaterialet finder du en række emner, du kan bringe op i klassen og som rammer målskiven i forhold til læreplanen på klassetrinnet.